IPRED

För två veckor sedan presenterade vår regering förslaget till privatpolislagen. Förslaget ger de stora film- och skivbolagen fria tyglar att börja jaga fildelare i stor skala. Går förslaget igenom kommer privata företag att få större befogenheter än polisen att sätta dit människor som de misstänker för fildelning. Det öppnar dörren för laglig utpressningsverksamhet som kommer att drabba helt vanliga människor. Det vet vi av erfarenhet från andra länder, där underhållningsföretagen har fått de här befogenheterna till skänks av politikerna.

IPRED handlar i korthet om följande:

* Film- och skivbolagen får rätt att begära ut namnet bakom ip-adressen om de anser att någon fildelar olagligt.
* Internetleverantörerna måste lämna ut namnet, annars får de böter.
* Film- och skivbolagen får rätt att bygga personregister med ip-nummer och namn för att kunna administrera hotbrev och stämningar i stora mängder.
* Torrent-trackers (exempelvis Pirate Bay) kommer att bötfällas varje gång de vägrar samarbeta och lämna ut uppgifter om användare.

Text härifrån.

Jag tycker detta lagförslag är sjukt. Varför lägga ner så mycket tid & energi på att sätta dit fildelare? Resurserna läggs på sådant & att jaga människor som sysslar med barnpornografi kommer att hamna i skymundan. Det är klart som fan att skivförsäljningen minskar & att nerladdning är en orsak, men det finns fan en anledning till dessa nerladdningar. Det är era jävla överpriser! Vad tycker du? Det finns ta mig fan större problem än fildelare! DAMN.

Här kan du skriva under protestlista mot lagförslaget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0