Ey

Denna bild får mig att må sjukt dåligt, trots att det är en fin bild. Sanningen är att jag älskar den. Men hur hälsosam såg jag ut? Det var en period i mitt liv då jag bara rasade i vikt & jag tror att det berodde på att jag inte mådde väl. När jag ser gamla kort på migsjälv känner jag hur orken rinner ur mig. Vad jobbigt det var att vara underviktig. Dels för att krafterna inte räckte till men även för alla pikar.

Det pratas mycket om hur ont det gör när överviktiga människor blängs på, när det skrattas bakom ryggen på dem, när de hånas, när människor pikar eller man bara ser i deras blick hur äcklig man är. Jag ska säga er ett sanningens ord. Det gör lika ont när detta beteénde riktas mot underviktiga. & det vet jag eftersom jag själv varit utsatt. Jag minns speciellt ett tillfälle, då en tjej sa till en tjej som i sin tur berättade för mig hur sjuk jag såg ut & hur äcklig jag var. Det gjorde ont långt in i själen.

Jag kämpade för att gå upp i vikt. En del av mig ville det, en annan inte. Det är svårt att förklara. Jag har alltid haft en komplicerad relation till mat. Men jag lyckades. & jag är stolt över migsjälv. Jag ser ut som en kvinna ska se ut med bröst, rumpa & höfter. Vad jag väger bryr jag mig inte om. Det viktiga är att jag trivs med migsjälv & mår bra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0