Stoppa dun plockat från levande fåglar.


Foto: Vier Pfoten


"TV-programmet Kalla fakta visade den 1 februari hur miljontals gäss i Ungern och Kina plågas och plockas flera gånger medan de fortfarande lever för att ge dun till jackor, kuddar, täcken. För konsumenterna är det svårt att veta hur dunet är producerat, trots att europeisk lag förbjuder denna form av industrialiserat djurplågeri. Det finns ingen ordentlig ursprungsmärkning och kunskapen om hur dunproduktion går till är dålig.


Djurskyddet Sverige kräver med denna namninsamling att all handel med dun plockat från levande fåglar ska stoppas. Vi kräver att återförsäljare och mellanled inför en trovärdig kontroll av var dunet kommer ifrån, så att konsumenterna inte luras köpa varor som innehåller dun plockade från levande fåglar. Vi kräver också att regeringen arbetar för att EU kontrollerar sina egna djurskyddsregler bättre. EU måste införa bestämmelser som gör det olagligt att importera djurprodukter som är tillverkade mot gällande djurskyddsregler. EU måste också genomföra bättre djurskyddskontroller i de egna medlemsländerna.


Nu har du chans att påverka. Skriv på namninsamlingen!


Namninsamlingen pågår till den 1 juni 2009 och kommer sedan att lämnas över dels till jordbrukminister Eskil Erlandsson, dels till branschorganisationen Svensk Handel."


Text lånad härifrån
 - där skriver du också under.

 


Kommentarer
Postat av: sarah

så hemskt! jag hade inte ens tänkt på det innan jag såg programmet.. oftast tänker man ju bara "vilken fin jacka" osv.. trist som fan :(



kolla gärna www.thirstyforamore.blogg.se

2009-03-14 @ 05:05:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0