Mina änglar på jorden








JAG ÄLSKAR ER!


Kommentarer
Postat av: carro

Känns precis som att klappa en solvarm persika :) såhär står det exakt om allergin, har skrivit något förkortat på min blogg.. tycker att du ska "provnosa" på shynxar för att vara säker men mamma är jätteallergisk och för henne funkar det med sphynxar..



Detta är inte sanningen den att sphynx är en perfekt katt för alla allergiker.

Att anse att denna ras är hipoallergenic är fel.

Men i detta fall är det en kamp med patologisk faktor - allergen är lättare att tvätta bort på ett mer effektivt sätt än hos katter med päls.

Sphynx, liksom varje katt äger allergenet med uroglobulin Fel d 1, som kallas den största katt allergen.

Fel d 1 finns i saliven - låg koncentration, talg utsöndras genom huden - hög koncentration. Det existerar inte i urin och plasma. Rudimentär beloppet av allergen Fel d 1 hittades också i hjärnan, ögonglober, sköldkörtel, äggstockar och tarmarna.

Katten tar det allergen från saliv genom att rengöra sin päls med tungan. Den högsta koncentrationen av allergen är i hårsäcken, vid dess rot. När överhuden fjäller bort stiger de små partiklar i luften tillsammans med en död hår. Detta är det starkaste allergenet.

Sphynx är hårlös katt, så en av faktorn att sprida allergenet elimineras. Huden på denna katt utsöndrar mer talg, finns så mer allergen på den. Å andra sidan, fetter det huden och gör den mer elastisk, som skyddar från skada. Epidermis fjällar inte lika starkt och stiga inte upp i luften som hos andra katter.

Omkring 90% av Fel d 1 kan minskas genom att ta ett bad varje vecka. Denna låga allergennivå efter badet finns kvar omkring en vecka.

Normal katt med päls badar "en gång, två gånger om året eller ens alls och det har en hög nivå på det allergen Fel d 1. Det orsakar kraftiga allergiska reaktioner ".



En katthona, som inte är steriliserad har mer talgkörtlar och är mer allergiframkallande än manliga.

Det är känt, att sterilisering minskar mängden av talg utsöndring och nivån på det allergen Fel d 1 på huden minskar.

I de flesta fall människor är allergiska mot Fel d 1. Innan man köper den här katten, bör man spendera viss tid i hemmet, där sphynxar bor.

2010-06-07 @ 11:20:47
URL: http://rosetty.blogg.se/
Postat av: Sara

& jag älskar dej!

2010-06-07 @ 13:58:25
Postat av: marylou



Älskar dig!

2010-06-07 @ 14:07:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0