Har du koll på kroppens erogena zoner?

Det är inte bara kuken och musen som vill bli stimulerade när du har sex. En erogen zon är ett område på kroppen som är extra känslig och som ofta resulterar i upphetsning. Beroende på individen kan de erogena zonerna variera, men det finns några ofta vanligt förekommande.


Könsorganen
Det första man brukar tänka på när man pratar om erogena zoner är könsorganen, med fokus på kuken hos killar och klitorisen hos tjejer. Det här är kanske inte så konstigt eftersom att det oftast är här sexet slutar så att säga. Generellt sett gillar killar att bli smekta på kuken och tjejer att bli smekta på klitoris. Men det är inte allt. Hos killar kan exempelvis pungen och området mellan pungen och anus också vara erogena zoner. Hos tjejer har vi den mytomspunna g-punkten som så många letat efter men inte alltid hittat. G-punkten, som ligger på ovansidan en bit i slidan, fick sitt namn av den tyska gynekologen Ernst Gräfenberg som var den första att omnämna dess existens så sent som 1950.

Läpparna, tungan & munnen
Vem har inte blivit avtänd av ett dåligt hångel? Och ibland kan ju ett bra hångel nästan vara bättre än sex. Här finns det mängder av nervtrådar som för vidare alla känslor när man både får och ger kyssar och smek. Men var försiktig, för ett allt för överdrivet användande av tungan kan få motsatt effekt.

Brösten & bröstvårtorna
De flesta tjejerna har säkert upplevt att killar inte ser dem i ögonen. Och det finns en naturlig (dock inte någon ursäkt) förklaring till det. Killar älskar tjejers bröst. De älskar att titta på dem, leka med dem, smeka dem och kyssa dem. Eller som Steve Martin sa en gång: "Jag skulle aldrig kunna vara kvinna. Jag skulle leka med mina bröst hela tiden".

Som tur är gillar många tjejer att bli smekta och kyssta på och omkring brösten. För kom ihåg, att pang på rödbetan inte alltid är bästa metoden. Bröstvårtorna är två delikata saker som gillar att ömsom kyssas, ömsom smekas och hos vissa nafsas i hos både killar och tjejer.


Öronen
Öronen är en känslig punkt i dubbel bemärkelse. Det kan vara otroligt upphetsande att ha någon som nafsar och slickar en i och runt öronen och öronsnibben. Men, och det är ett stort men, somliga människor kan tycka det rakt motsatta. Att öronen ska man hålla sig ifrån. Så det är att rekommendera att pejla av läget innan du sticker in tungan.


Analen
Hos somliga ett stort no-no, medan andra inte kan tänka sig sex utan analsex. Men kom ihåg att analsex kan betyda så mycket mer än det klassiska in-och-ut. Det går lika bra med lite tunga.


Fötter & tår

En klassisk fetisch. Det finns de som likt Bradford Meade i Ugly Betty går igång ordentligt på ett par välsvarvade fötter. Och en bra fotmassage kan göra under för både fötterna och sexlivet.


Nacken & halsen

Det här är en otroligt känslig region på kroppen hos de allra flesta. Här gör man bäst i att låta tungan, läpparna och händerna göra ett noggrant jobb för att partnern inte ska känna sig åsidosatt. Men se upp så du inte lämnar några spår (såvida du inte vill) i form av så kallade sugmärken för området runt nacken och halsen är väldigt känsligt.


Hjärnan

Avslutningsvis har vi då den kanske absolut största erogena zonen av dem alla - hjärnan. För utan hjärna ingen stimulans över huvudtaget och utan stimulans lär det inte bli något åka av. Det är också hjärnan som tar hand om våra känslor som i sin tur avgör vem, vad eller vilka vi tänder på. Här kan man även passa på att nämna ögonen som skickar synintrycken till hjärnan. Pröva att inte röra vid din partner någon gång utan låt ögonen bara vandra över honom/henne.

Hittade texten här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0