Om skoltiden.


Egentligen önskar jag att jag gjort ett vettigare val då det var dags att söka till gymnasiet. Hotell och restaurang, vad gav det mig? Efter 2 år i köket med bra lärare ringer jag ändå mamma än idag när jag ska koka ägg eller slår upp enkla saker i kokböcker. Om jag ska vara ärlig drar jag mig för att laga mat. Sista året med serveringsinriktningen var visserligen rolig, lite som en lekskola med mycket intriger & konstigheter, men jag tror att jag hade fått så simpla jobb jag haft hitills i mitt liv utan den utbildningen. Allt handlar om kontakter. Det spelar ingen roll om jag har utbildning om ägarens kusins dotter är arbetslös & på jakt efter ett jobb, de väljer inte mig.

Jag önskar att jag gjort något vettigare & studerat vidare. Är det okej att skylla på att jag var skoltrött? För det var jag verkligen. Såhär i efterhand ångrar jag mitt val något fruktansvärt. Skoltiden var rolig & ibland längtar jag tillbaka, vi var som en liten familj med mycket intriger & olika viljor, men ändå. . jag saknar det. Våra lärare var verkligen underbara, de vi hade i köksämnen. De andra tyckte inte om vår klass. Kanske var vi respektlösa? Jag minns ett tillfälle då dataläraren var sen & vi skrev ett varsitt brev på datan & knallade därifrån. Vad skit vi fick! ^^ Jag tycker inte att jag lärde mig speciellt mycket, så kanske var det bara att kasta bort tre år? Vi fick inga matteböcker, vi fick ett utskrivet häfte. Jag gjorde väl ett tal. Jag verkligen hatade X & Y. Det gör jag än idag. Mattelektionerna var nog ingen i min klass på. Vi gick & pluggade på fik. Men så mycket plugg vet jag inte om  det blev för någon av oss, inte för mig iallafall. Sara & jag hängde mest vid åbackarna & hade långa, djupa samtal om livet & allt som hör livet till, när vi inte var på olika fick & låtsaspluggade. Jag fick inte IG i ett enda ämne, men jag vet inte om jag kan säga att jag är stolt över mina betyg. Hade jag ansträngt mig hade jag självklart preseterat bättre! Det är lätt att vara klok i efterhand.

Nu har jag bestämt mig för att studera kanske till hösten. Ska knalla till infoteket för information & lite hjälp med sånt, för jag har verkligen ingen koll. Jag är trött på jobb som inte ger mig någonting. Vill känna att mitt arbete är värdefullt. Och jag brinner somsagt för att hjälpa människor. I mitt bagage har jag mycket erfarenhet som jag vill använda i mitt arbete, för att hjälpa andra människor som har det svårt.

Dags för en sväng till tvättstugan!

Kommentarer
Postat av: Fia

Hej!

Här har du några länkar till olika vuxenutbidningar i norrköping =)



http://www.tankerum.se/norrk.htm



http://www.norrkoping.se/barn-utbildning/vuxenutbildning/



http://www.vuxenstudera.nu/

2009-01-04 @ 16:18:32
URL: http://fiavin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0