Vänner för livet

Jag läste precis följande rader i Saras blogg "En vän låter dig växa på eget håll - utan att ni växer isär." Jag kan dra några exempel på riktig vänskap är för mig. Det är inte att ringa varje dag eller ses varje vecka. Vad vänskap är för mig är att finnas där, att inte ta någon förgivet men att man ändå ska kunna räkna med personen i fråga. Vänskap är också att vara ärlig & rak. Något som sätter guldkant på en vänskap är små gester som att visa sitt stöd när man är deppig genom ett ynka "jag tänker på dig"-sms. Eller att dyka upp oanmäld med wienerbröd. Sånt betyder mycket.

Det viktigaste är att veta att din vän finns där för dig den dag du verkligen behöver det. Jag har ett par sådana vänner. Först ut är Sara. Vi lärde känna varandra när vi var femton år gamla. Det kan gå evigheter utan att vi ses men när vi väl sitter där tillsammans känns det som det var igår vi sågs. Nästa person värd titeln vän är min Rebecka. Hon finns alltid där utan undantag & det har hon gjort sedan dag ett. Vi lärde känna varandra i tvåan på gymnasiet. När jag jobbade nätter på mc donald´s & gick ute ensam mellan 01-06, vem höll mig sällskap i telefonen - om inte Rebecka? Hon är den person jag sist i världen skulle kalla egoist. Den tredje personen jag vill hylla i detta inlägg om vänskap är ingen mindre än Jonna. Hon är så förbannat klok & ställer upp. Jag har alltid uppskattat Jonnas raka sätt. & jag älskar henne lika mycket när hon är tjurskallig. Madeleine och jag har inte ens känt varandra i ett år, men det känns som vi varit vänner hela livet. Ibland undrar jag, vad gjorde jag innan du kom in i mitt liv? Allt faller sig så naturligt med henne, vi kan prata om precis allt & hon är en riktig räddare i nöden. Sist ut - Jonna P. I fyra år har vi varit vänner. Under den tiden har vi hunnit med många promenader, utekvällar & fikor. Hon är en härlig tjej helt enkelt. Vi träffas inte dagligen men när vi väl ses är det samma sak som det alltid varit.

Under de år vi känt varandra har mycket hänt. Vi har alla växt. Förlovat oss, förökat oss, flyttat till andra städer, bytt jobb, börjat studera, varit deprimerade. När livet varit käpprätt åthelvete. När vi kämpat i hård motvind i världens brantaste jäkla uppförsbacke - så har vi fortfarande haft varandra. Vi har aldrig växt isär. För vi har alltid haft någonstans i bakhuvudet hur jävligt allt må ha varit - att vännerna ska man vårda - för dina vänner är det värdefullaste du har.


Kommentarer
Postat av: M

<3 Du är en fin vän du också Idis :)

2010-09-30 @ 15:44:02
Postat av: Sara

Det håller jag med M om. Du är en sådan som inte släppt mig fast än du skulle kunna gjort det. Du har påminnt mig om att vänner ska man vara rädd om och jag är glad att du är en vän med stort V.

2010-09-30 @ 22:00:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0